URAĐENI PROMOTIVNI SPOTOVI „MUST – VISIT ATRACTIONS IN SARAJEVO“ I BROŠURA „SARAJEVO“

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, a s ciljem promocije turizma Kantona Sarajevo, uradila je nekoliko video spotova „Must – visit attractions in Sarajevo“ i štampanu brošuru „SARAJEVO“. 

 

U pet kratkih video spotova od po 30 sekundi, kratko ali dinamično su prikazane najveće atrakcije Sarajeva poput; Starog grada – Baščaršije, vjerskih objekata, Vijećnice, muzeja, mostova, prirodnih ljepota kao i specifičnost noćnog života, posebno u vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala.

 

U proširenoj petominutnoj verziji video spota sažeti su svi značajni turistički potencijali Kantona Sarajevo –  jezgra grada, kultura, historija, arhitektura, gastronomija, prirodne oaze u okolini grada i slično.

 

Pripremljena je i brošura „SARAJEVO“ u kojoj je na više od 50 stranica, pored izuzetno kvalitetnih fotografija, na bosanskom i engleskom jeziku opisana historija i značaj desetine kulturno-historijskih objekata i vjerskih institucija. Prikazani su simboli Sarajeva kao što su Vječna vatra, Sarajevske ruže, Sarajevo susret kultura, kao i nadasve poznate sarajevske tabije  – Žuta i Bijela tabija,  te sarajevske olimpijske ljeptice Trebević, Igman, Bjelašnica i prirodne ljepote Vrelo Bosne, Bijambare, Lukomir… Kroz brošuru „SARAJEVO“ upoznat ćete i posebne detalje o Sarajevo Film Festivalu, zbog kojeg su u Sarajevo dolazila izuzetna svjestka imena iz svijeta filma, ali i brojni turisti – ljubitelji filma i dobre zabave, kao i o festivalima MESS, Jazz Fest Sarajevo, Bookstan…

 

Promotivni materijal pripreman je u proteklih pet mjeseci a zbog trenutne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevu promocija spotova i brošure će sačekati bolje dane. Urađeni materijal će biti dobra podloga za promociju ljetne turističke sezone.