POKRENUT PROJEKAT TURIZAM ACADEMY

USAID-ov Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini zvanično je pokrenuo Turizam Academy, platformu za razvoj ljudskog kapitala u turizmu. U saradnji s domaćim i međunarodnim ekspertima i institucijama, u sklopu ovog projekta razvijeno je 23 kursa koji uposlenicima u sektoru turizma nude alate za kontrolu posljedica pandemije COVID-19, odnosno definiraju jasne i direktne postupke i komunikaciju za održavanje Vaše i sigurnosti Vaših posjetitelja.

 

Kursevima možete pristupi na stranici: https://academy.turizambih.ba/

 

Kursevi su kreirani prema Smjernicama i protokolima za zaštitu od COVID-19 u turizmu. Tekst protokola su usvojile vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH, a odobrio Svjetski savjet za putovanja i turizam (WTTC) i tim povodom Bosni i Hercegovini dodijelio oznaku “Safe travels”.
Poštivanje globalnih standarda za zaštitu od posljedica pandemije COVID-19 od velikog je značaja za sticanje povjerenja putnika i početak oporavka turizma u Bosni i Hercegovini. Pridržavanjem mjera određenih Smjernicama i protokolima za zaštitu od COVID-19 u turizmu štitimo zdravlje naših porodica, kolega i gostiju. Ovi kursevi Vam omogućavaju da se na brz i jednostavan način upoznate s mjerama koje su relevantne za Vašu struku te steknete certifikat koji će pokazati Vašu informiranost o ovim mjerama i Vašu posvećenost njihovoj primjeni. 

 

Na sljedećim linkovima možete preuzeti brošuru o kursevima:

 

http://www.turizambih.ba/TurizamAcademy.pdf

http://turizambih.ba/posts.rar

Pozivamo Vas da i Vi i Vaše kolege i uposlenici pristupite kursu koji odgovara Vašem profilu, te nakon uspješne provjere znanja preuzmete certifikat koji se izdaje na Vaše ime. Zajedno doprinesimo sigurnosti putovanja i oporavku turizma u Bosni i Hercegovini!