SFF i TZKS organizovali turističke obilaske za učesnike i goste festivala

U osam dana jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala prikazano je rekordnih 270 filmova iz 56 zemalja, od kojih je 68 u Sarajevu imalo svjetsku premijeru.

 

 

U Sarajevo su stigli brojni gosti željni prave festivalske atmosfere jer se tih dana u Sarajevu gledaju vrhunski filmovi, uživa u dobroj muzici, pjeva, pleše i druži do ranih jutarnjih sati. Prema informacijama kojima raspolaže Turistička zajednica Kantona Sarajevo, smještajni kapaciteti u centru grada su bili uglavnom popunjeni, što potvrđuje predviđanja da period održavanja SFF-a predstavlja vrhunac turističke sezone u Sarajevu.

Gosti i posjetioci SFF, kao i brojni turisti, mogli su na info pultu SFF-a dobiti sve turističke informacije i promotivne brošure Turističke zajednice KS.

 

 

SFF je u saradnji sa Turističkom zajednicom KS organizovao i specijalne turističke obilaske za učesnike i goste festivala. Poseban izazov i zadovoljstvo za uposlenike Turisitčke zajednice KS bilo je predstaviti historiju, kulturu i duh Sarajeva dobitnicima Počasnog Srca Sarajeva Alejandru Gonzalezu Inarritu, Isabelle Huppert i slavnom Timu Rottu, koji nisu skrivali  svoje oduševljenje i želju da ponovo posjete naš grad.