DJ Solomun i Turistička zajednica KS priredili noć za pamćenje u Sarajevu

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo sinoć je Sarajlijama i svim gostima, ljubiteljima elektronske muzike, poklonila noć za pamćenje. Desetine hiljada posjetitelja uživalo je ispred Vječne vatre u koncertu bosanskohercegovačkog, a svjetski poznatog DJ-a, Mladena Solomuna.

 

 

Ovaj, dugo očekivani nastup, počeo je u 23:30h, a više od 10 000 ljudi plesalo je bez predaha. Ni videoprojekcija tokom nastupa na balkonu Vječne vatre nije zaostajala za svjetskim projekcijama. Pored imena Solomun, Klabika i Sarajevo, zid je krasio i logo Turističke zajednice KS – Visit Sarajevo, koja je omogućila sinoćnji spektakl.

 

 

Ovaj koncert koji je zatvorio i 25. Sarajevo Film Festival, bio je vrhunac svih ljetnih dešavanja u Sarajevu gdje su upriličena mnogobrojna dešavanja, koncerti i festivali, a koji su na ulice grada privukli brojne građane i turiste.

 

 

– Nastup DJ Solomuna se pokazao kao pun pogodak i kao ovakav, upriličen s balkona iznad Vječne vatre, ući će u historiju. Drago mi je da smo na zatvaranju, do sada najboljeg Sarajevo Film Festivala, organizovali sigurno jednu od najboljih zabava u Sarajevu ikad. Sreća je potpuna jer je sve prošlo bez i jednog incidenta, što pokazuje da je Sarajevo spremno za velike stvari. Turistička zajednica Kantona Sarajevo će nastaviti s realizacijom sličnih projekata koji će  obogatiti sadržaj i na najbolji način  promovisati Sarajevo – izjavio je Nermin Muzur, predsjednik Povjerenstva TZ Kantona Sarajevo, nakon koncerta.

 

 

Nakon 23:30h zabava je nastavljena na afterpartiju u Domu mladih, gdje su atmosferu zagrijavali drugi DJ-jevi, sve do 3:30h kada je Solomun preuzeo miksetu.