Sarajlije preporučuju: Najbolji provod za Novu godinu u Sarajevu

Uveliko se već osjeti praznična atmosfera u Sarajevu, a ulice sijaju od ukrasa nagovještavajući Novu godinu. Gdje i kako provesti najluđu noć u godini sigurno su pitanja koja u posljednje decembarske dane postavljamo, a evo gdje vam sarajlije preporučuju dobar provod.

 

Jasmina (52), prevodilac: “Novu godinu tradicionalno slavim na javnom gradskom dočeku, a posebno ove godine kada nastupa Zdravko Čolić.”

 

Zlatko (33), Agent za nekretnine: “Dočekivanje Nove godine u Sarajevu na ulici, trgu, postaje sve popularnije, pa sam ove godine odlučio i ja dočekati i slaviti Novu godinu na javnom dočeku. Poslje javnog dočeka planiram posjetiti klubove u centru grada.”

 

Goran (36), ekonomista: “Minimalno troškova, a maksimalno uživanja pruža nam javni doček koji ne biste trebali propusti, jer dočekivanje Nove godine bi trebao biti povod za pamćenje. Poslje javnog dočeka u gradu ima puno dešavanja, vjerujem da će svako naći nešto za sebe.”

 

Maja (36), pravnica: “Doček na otvorenom se iz godine u godinu čini se kao najbolja solucija, najviše zbog toga što nas uvijek zabavljaju zvijezde koje znaju napraviti dobru atmosferu.”

 

Gorana (36), pravnica: “Zavisno od raspoloženja, Novu godinu slavim kući, na ulici ili zavisno gdje se zateknem. Nekako mi je najbitnije dobro društvo i zabava može početi.”

 

Alema (51), novinarka: “Volim slušati Zdravka Čolića i radujem se javnom dočeku, te druženju sa prijateljima i gostima iz drugih bh. gradova.”

 

Jan (37), NVO: “Club Cinemas Sloga i ove godine ostaje vjeran receptu dobre zabave uz muziku resident DJ-a, tako da sam odlučio tamo slaviti Novu godinu. Možda prije toga odem na javni doček.”

 

Pored dobre atmosfere koju Sarajevo nudi svake godine, razlozi za posjetu su još i poznato sarajevsko gostoprimstvo i zagarantovano dobar provod, specijaliteti bosanske kuhinje i svakako pristupačne cijene provoda u najluđoj noći.

 

Dobrodošli u Sarajevo!