8.8 C
Sarajevo

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Shoping

Sarajevo je tradicionalno značajan trgovački centar i uvijek je nudilo širok spektar proizvoda koji su mogli zainteresovati putnike, turiste i goste. Sarajevo i danas zahvaljujući očuvanoj tradiciji zanatstva može ponuditi originalne rukotvotine vještih zanatlija. Prije svega upotrebne predmete i suvenire od bakra i drveta, zatim ćilime i prekrivače tkane od prirodnih materijala i sa autentičnim dekorativnim elementima, veoma bogat repertoar različitih proizvoda od kože, vez i čitav spektar umjetničkih rukotvorina. Ako šetate baščaršijskim trgom ne propustite priliku da nabavite svoj par jedinstvenih sarajevskih papuča «stambolki» koje su predstavljene i na najvećim svjetskim modnim revijama i predstavljaju veoma praktičan i lijep suvenir. Dobru kupovinu ćete obaviti i ako posjetite prodavnice koje prodaju pletene stvari od prirodnih materijala, ukrašene lijepim folklornim motivima, tople i korisne. Sarajevske kujundžije (zlatari) nadaleko su poznati po svom umijeću izrade finog zlatnog nakita u što se možete uvjeriti u jedinstvenoj «zlatarskoj ulici» nedaleko od Begove džamije.

Cijene su uglavnom povoljne, ali ne zaboravite da je «cjenjkanje» takođe zanimljiv dio trgovine u Sarajevu.

U užem centru grada ima nekoliko živopisnih pijaca na kojima možete kupiti svježe voće i povrće, mlijeko i mliječne proizvode, meso. Bogatstvo ponude raznovrsnih proizvoda, šarenilo, užurbanost i svakodnevna gužva čine ova mjesta posebnim i nezaobilaznim ukoliko iz prve ruke želite osjetiti ritam grada. Jednom riječju na sarajevskim pijacama «nema čega nema».

U Sarajevu možete obavljati i «velike kupovine» u nekoliko trgovačkih centara i u kojima se pored hipermarketa nalaze i butici značajnih svjetskih modnih kuća.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”474″ img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”/category/trgovacki-centri/”][vc_custom_heading text=”Trgovački centri” font_container=”tag:h1|text_align:center” google_fonts=”font_family:Roboto%20Slab%3A100%2C300%2Cregular%2C700|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal” link=”url:%2Fcategory%2Ftrgovacki-centri%2F|||”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”303″ img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”/category/bih-dizajn/”][vc_custom_heading text=”BiH dizajn” font_container=”tag:h1|text_align:center” google_fonts=”font_family:Roboto%20Slab%3A100%2C300%2Cregular%2C700|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal” link=”url:%2Fcategory%2Fbih-dizajn%2F|||”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”td-default”][/vc_column][/vc_row]