POČINJE SKIJAŠKI SPEKTAKL FESTIVAL ALPSKOG SKIJANJA NA BJELAŠNICI

Na Bjelašnici počinje četvrto izdanje skijaškog spektakla Festivala alpskog skijanja BORN2SKI (od 24.-27. februrara 2021.) čiji je jedinstveni sporstki sadržaj okupio brojne ljubitelje skijanja iz zemlje i regiona.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine podržava ovaj skijaški festival budući da se radi o takmičenju koje jedinstvenim sporstkim sadržajima u Kanton Sarajevo dovodi brojne goste i turiste, koji su kako tvrde organizatori, rezervisali sve smještajne kapacitete na Bjelašnici.

Najznačajnijii sadržaji festivala počinju uz AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE  zagrijavanje, noćnu trku i ceremoniju proglašenje pobjednika u idiličnoj noćnoj atmosferi Bjelašnice u četvrtak. Ova skijaška utrka namijenjena je poslovnoj zajednici, a svoje učešće već su potvrdile brojne kompanije i uposlenici.

Drugi dio ovog skijaškog festivala obilježit će BORN2SKI međunarodni dječji skijaški kup koji će u tri dana takmičenja okupiti takmičare uzrasta od 8 do 16 godina iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije, Bugarske i drugih zemlja koji će odmjeriti snage u disciplinama super G, slalom i veleslalom. Najboljima u pojedinim kategorijama će u subotu između ostalih nagrade u ime Turističke zajednice KS uručiti i prof. dr. Mufik Muslić, predsjednik Povjerenstva Turističke zajednice KS.

U samo četiri godine svog postojanja, Born2Ski postao je prepoznatljiv brand koji se veže za skijaški centar Bjelašnicu i kao takav daje značajan doprinos promociji Bjelašnice i grada Sarajeva u regionu i šire te vraća Bjelašnicu na mapu takmičarskih skijaških destinacija.

Striktni protokoli koje nalaže specifičnost ove skijaške sezone u potpunosti su prilagođeni preporukama i mjerama nadležnih institucija.

Detaljan program Born2Ski festivala možete pronaći na web stranici www.born2ski.ba.