MINISTAR AVDIĆ POSJETIO TURISTIČKU ZAJEDNICU KS

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić posjetio je Turističku zajednicu Kantona Sarajevo u cilju jačanja saradnje i implementacije zajedničkih projekata. 

 

Ovom prilikom, predsjedavajući Povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, prof. dr. Mufik Muslić upoznao je ministra Avdića sa Programom rada i Finansijskim planom Turističke zajednice KS za 2021. godinu. 

 

U saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta KS i Ministarstvom privrede KS, Turistička zajednica KS planira sufinansirati institucije, festivale, kulturno-sportske manifestacije i druge projekte koji doprinose pozitivnom imidžu Kantona Sarajevo i povećanju broja dolazaka domaćih i stranih turista.

 

Turistička zajednica KS i Ministarstvo kulture i sporta KS su usaglasili procedure i metodologiju sufinansiranja projekata, manifestacija i institucija kulture u Kantonu Sarajevo u 2021. godini Ministarstvo kulture i sporta će biti uključeno u sve faze i procese inplemantacije projekata i programa sufinansiranja iz predmetnih oblasti.

 

Jedan od prijedloga ministra Avdića bilo je kreiranje i postavljanje značke Visit Sarajevo na sve institucije kulture, kulturno-sportska udruženja i pojedinačne događaje koji su od zajedničkog interesa za razvoj i promociju turističkih potencijala Kantona Sarajevo.

 

Turistička zajednica KS je u proteklom periodu, putem javnih poziva i zaključaka Vlade KS, podržala i sufinansirala blizu 200 različitih projekata iz oblasti kulture i sporta. Zajedničkim djelovanjem sa Ministarstvom kulture i sporta KS, cilj je unaprijediti saradnju u ovim oblastima, ojačati rad institucija i obogatiti turističku ponudu Kantona Sarajevo.