TZKS: „PROTEKLA KRIZNA GODINA JE BILA ŠANSA ZA BOLJU I USPJEŠNIJU NAREDNU“

Turistička zajednica Kantona Sarajevo na “Novogodišnjoj press konferenciji za medije“ sumirala je rezultate rada iz 2020. godine i prezentirala zacrtane planove i ciljeve za 2021. godinu.

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo, prof. dr. Mufik Muslić naglasio je da je u protekloj 2020. godini urađeno mnogo posla bez obzira na sve prepreke uzrokovane pandemijom COVID-19, da je promijenjena poslovna politika Turističke zajednice KS u smislu boljeg uvezivanja sa članovima turističke privrede, te da će zajedno djelovati u smjeru ostvarenja svih zacrtanih ciljeva u budućnosti.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo medijima je prikazala svoj rad u 2020. godinu u vidu prezentacije – Prezentacija_Stanje i perspektiva Turisticke zajednice KS

Protekla godina obilježena je kao vrijeme kada je turistička privreda pretrpjela najveći udarac zbog siutacije s koronavirusom, zbog čega su turistički djelatnici radili 80% manje nego proteklih godina, kazao je Sendad Halilović, predsjednik Udruženja turističkih privrednika u BiH. Ukazao je na važnost pravovremenog djelovanja u cilju pomoći turističkim djelatnicima te na neophodnost promjene viznog režima i otvranja granica.

Vrijeme  pandemije otvorilo je Kantonu Sarajevo novi oblik turističkog djelovanja u smislu predstavaljanja Kantona Sarajevo kao outdoor destinacije, naglasio je Edin Alić, predstavljajući projekat Sarajevo Outdoor City. Osim gradske jezgre poznate po bogatoj kulturno-historijskoj baštini te ostalim sadržajima u gradu, Kanton Sarajevo obiluje mogućnostima u outdoor zoni koji su nedovoljno iskorišteni, a pandemija je ubrzala procese djelovanja u smjeru približavanja tih destinacija turistima.

 

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednica Kantona Sarajevo prof.dr. Mufik Muslić  predstavnicima medija i učesnicima konferencije uputio  je i novogodišnju čestitku:

„Da u zdravlju i sreći putujete u 2021. godini  želi vam Turistička zajednica Kantona Sarajevo.“