ZAJEDNIČKIM SNAGAMA U CILJU POBOLJŠANJA PROMOCIJE TURISTIČKIH POTENCIJALA BiH

Privredna/Gospodarska komora FBiH je u svom uredu u Mostaru na radnom sastanku ugostila Turističku zajednicu Kantona Sarajevo na čelu sa predsjedavajućim Povjerenstva prof.dr. Mufikom Muslićem. 

 

Predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH doc.dr.sc. Marko Šantić pozdravio je angažman predsjedavajućeg Muslića, te naglasio važnost međusobne saradnje Privredne komore i Turističke zajednice, kao i svih postojećih turističkih zajednica u Federaciji BiH,  te zajednički angažman, sinergiju i rad na već postojećim, ali  i onim budućim projektima na oživljavanju i poboljšanju trenutnog stanja turističke privrede.

Razgovarano je o modelima buduće saradnje na zajedničkoj, boljoj i jačoj promociji turističkih potencijala Bosne i Hercegovine, te ujedinjenim nastupima prema tržištima u regiji.

 

Uspješnom realizacijom dogovorenih prijedloga projekata  o kojima se govorilo na sastanku u velikoj mjeri  bi bila omogućena bolja i kvalitetnija promocija Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije, ali i aktivnije i kvalitetnije predstavljanje turističkih djelatnika, što bi krajnje rezultiralo sa povećanjem broja dolazaka i noćenja turista u Bosni i Hercegovini.

 

Na ovaj način Privredna/Gospodarska komora FBiH svojim članicama bi olakšala rad i pomogla djelovanje u pravcu oporavka i ublažavanja štetnih posljedica pandemije COVID-19.