STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA KANTONA SARAJEVO

Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizira tematsku konferenciju “Strategija razvoja turizma Kantona Sarajevo” koja će se održati u hotelu “Hills” na Ilidži, u četvrtak (10. septembra 2020.) od 10:00 sati. Cilj konferencije je stvaranje temelja Strategije razvoja turizma KS. 

Konferenciju će otvoriti ambassador Johan Sattler, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH. Učesnici su predstavnici iz Ministarstva turizma i okoliša FBiH, Ministarstva privrede KS, JU Zaštićena područja KS, Udruženja turističkih privrednika BiH, profesori, te turistički djelatnici. Oni će predočiti stanje turističkog sektora, definirati viziju razvoja turističkog sektora, a Turistička zajednica KS će ponuđene prijedloge uvrstiti u svoj plan budućeg djelovanja s ciljem  pozitivnih promjena i aktiviranja nadležnih u rješavanje problema u tuizmu.

Turistička zajednica KS će nakon konferencije “Strategija razvoja turizma KS” u septembru organizirati još dvije konferencije povodom Svjetskog dana turizma 2020. (kojji se u svijetu obilježava 27. septembra) a koje za cilj imaju unapređenje stanja turizma u Kantonu Sarajevo.