Turistička zajednica KS potpisala ugovore po Javnom pozivu za sufinansiranje privatnog turističkog sektora u ukupnom iznosu od milion KM

Na osnovu Javnog poziva za dodjelu sredstava za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča čije je poslovanje onemogućeno usljed posljedica prouzrokovanih pandemijom koronavirusa (COVID – 19), a koji je raspisala Turistička zajednica Kantona Sarajevo, danas su potpisani ugovori sa aplikantima koji su, prema ocjeni Komisije, zadovoljili uslove propisane Javnim pozivom.

 

Javni poziv je objavljen s ciljem pomoći održavanja radnih mjesta i osiguranja likvidnosti, odnosno izmirivanja kratkoročnih obaveza privatkog turističkog sektora.

 

Sredstva namijenjena za sufinansiranje u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 KM Turistička zajednica Kantona Sarajevo ostvarila je po osnovu naplaćene boravišne takse u 2019. godini, od čega je za hotelijere/smještajne objekte osigurano 800.000,00 KM, za incoming putničke agencije 150.000,00 KM, a za turističke vodiče 50.000,00 KM.