Narodno pozorište Sarajevo 21. marta počinje sa emitovanjem predstava putem live streama

Narodno pozorište Sarajevo, koje je zbog novonastale situacije bilo prisiljeno prekinuti prikazivanje predstava pred publikom, počinje sa emitovanjem svojih predstava putem YouTube kanala, link:
https://www.youtube.com/user/npsarajevo

Sve predstave će biti emitovane u 19:30 sati. Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen na zvaničnim stranicama NPS, na Facebooku, Instagramu i web stranici www.nps.ba

Prva predstava na repertoaru Narodonog pozorišta Sarajevo putem live streama je opera “Hasanaginica” kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića  – 21. marta 2020. u 19:30 sati. 23. marta slijedi  arhivski snimak  drame “Balada o Omeru i Merimi” prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića. Balet Petra Iljiča Čajkovskog  – “Uspavana ljepotica” u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. marta, a  27. marta slijedi komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka. Repertoar predstava za live stream bit će objavljivan sedmično.

“Budite odgovorni – ostanite kod kuće!