TURISTIČKA ZAJEDNICA KANTONA SARAJEVO I TVSA OBILJEŽAVAJU 36. GODIŠNJICU ODRŽAVANJA ZOI’84 U SARAJEVU

Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržava obilježavanje 36. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, povodom čega će, između ostalog, biti organizovan petodnevni otvoreni program Televizije Sarajevo, od petka 07.02.2020.  do srijede 12.02.2020.

Program će biti organizovan na nekoliko lokacija: studio TVSA, Muzej ZOI’84, Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase”, RTV dom, Bjelašnica, Igman, Trebević, Baščaršija, olimpijska sela Mojmilo i Dobrinja, Olimpijski komitet BiH, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Skenderija i Olimpijska dvorana “Huan Antonio Samaranch”.

Programom je predviđeno da maskota Vučko i reporteri Televizije Sarajevo obiđu najupečatljivije lokacije ZOI’84,  gdje će, uz razgovore sa brojnim ličnostima koje su bile dio ZOI’84, podsjetiti na značaj ovog historijskog događaja za Sarajevo, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Petak 07.02.2020.

Gosti programa su Edin Numankadić, direktor Muzeja ZOI’84, Enver Hadžiomerspahić, jedan od koreografa ceremonije otvaranja ZOI’84, te Esad Gotovuša, realizator direktnog prenosa olimpijskih dešavanja.

Subota 08.02.2020.

Pored direktnog uključenja sa Bjelašnice, gosti u studiju su novinar Nikola Bilić i Zlatko Dizdarević, šef novinarskog punkta na Bjelašnici u vrijeme održavanja ZOI’84, a telefonski ili putem Skype bit će uključeni  Jure Franko i Bojan Križaj.

Nedjelja 09.02.2020.

Uključenje sa Igmana i razgovor sa Azrom Džigal, predsjednicom Turističke zajednice Kantona Sarajevo o značaju ZOI’84 za razvoj turizma Bosne i Hercegovine. Gost u studiju bit će Senahid Godinjak,  koji će gledatelje podsjetiti na značaj i uspjeh EYOF-a.

Ponedjeljak 10.02.2020.

Javljanje sa bob staze na Trebeviću i ragovor sa predstavnicima Sankaškog saveza Bosne I Hercegovine. Iz Skenderije je predviđen razgovor sa Bogićem Bogićevićem, tadašnjim direktorom ovog olimpijskog objekta i sadašnjim direktorom  KJP Centar Skenderija. Gosti u studiju su reditelj Saša Mašić i novinari Jasminka Šipka i Rinko Golubović.

Utorak 11.02.2020.

Uspomene na ZOI’84 bit će evocirane u Zetri sa Senadom Zaimovićem, nekadašnjim igračem zaslužnim za razvoj hokejaškog sporta u Bosni i Hercegovini. Među gostima su i Said Fazlagić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta BIH, kao i Marijana Podrug, trenerica umjetničkog klizanja.

Petak 14.02.2020.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji sa KJP ZOI’84 organizuje i poklanja besplatno cjelodnevno iznajmljivanje opreme i klizanje na klizalištu u olimpijskoj dvorani “Huan Antonio Samaranch” (Zetra) za sve posjetioce koji dođu obučeni u retro stilu 80-ih godina.