Sarajevo na listi najatraktivnijih destinacija koje vrijedi posjetiti u 2020. godini

Uvaženi američki list “Los Angeles Times” svrstao je Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad na listu 10 mjesta u svijetu koju bi turisti trebali posjetiti u ovoj godini.

 

– Rat u Bosni i Hercegovini završio je u decembru 1995. godine, a multikulturalna nacija Bosne i Hercegovine započela je novo poglavlje s povećanjem turizma. Kroz prvih devet mjeseci 2019. godine dolazak turista povećao se za 11 posto, na 1,2 miliona posjetitelja. Težište je Sarajevo, glavni grad čiji stari dio uključuje crkve, sinagoge i džamije koje datiraju od prije nekoliko stoljeća. Žičara do planine Trebević, mjesta održavanja Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, uništena je u borbama ranih 90-ih godina, a ponovo je otvorena 2018. – piše “Los Angeles Times”.

 

U tekstu stoji i da sve važne informacije vezane za Sarajevo posjetitelji ovog grada mogu dobiti na našoj stranici – Visit Sarajevo.

 

Osim Sarajeva, LA Times savjetuje i posjetu Mostaru i Međugorju. Na listi 10 destinacija koje bi turisti trebali posjetiti nalaze se i Kairo u Egiptu, Međunarodni park mira Waterton-Glacier (SAD i Kanada), Kostarika, te destinacije u Japanu, na Maldivima, Švedskoj, Kanadi, Velsu i Vašingtonu.