Promocija turističke ponude Sarajeva na sajmovima u Nizozemskoj i Finskoj

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo započela je svoju promociju na međunarodnim sajmovima turizma po Europi. Prvi ovogodišnji nastupi su na jubilarnom 50. sajmu Vakantiebeurs u nizozemskom Utrehtu i na sajmu MATKA u Helsinkiju.

 

 

Na sajmu u Utrehtu okupio se rekordan broj izlagača, više od hiljadu iz cijelog svijeta. Štand Visit Sarajevo nalazi se na broju B047, u hali br.9. i privlači mnogo posjetilaca. Nizozemci su poznati kao zaljubljenici prirodnih ljepota te ne čudi i veliko interesovanje o mogućnostima kampovanja i outdoor aktivnostima, planinarenju i biciklizmu.

 

Naš tim, na sajmu posjetila je i ambasadorica Bosne i Hercegovine u Nizozemskoj, gospođa Mirsada Čolaković. Na štandu Visit Sarajevo, gdje se održavaju i brojni sastanci s predstavnicima turoperatora, putničkih agencija i aviokompanija učestvuje i turistička agencija Lily Travel iz Sarajeva. Sajam se održava od 16.-19.01.2020.

Istovremeno, Turistička zajednica Kantona Sarajevo promoviše turističku ponudu Sarajeva na sajmu MATKA u Helsinkiju koji se održava od 16.-19. januara 2020. godine, u izložbenom prostoru Messukeskus Helsinki Exhibition and Convention Centre, štand br. 6b58, hala 6.

 

 

Prvi dan sajma bio je namijenjen isključivo profesionalcima u turizmu dok su ostali dani otvoreni i za ostale posjetitelje.

 

“Ovo su prvi u nizu sajmova na kojima ćemo promovisati turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Prvi put smo na sajmu u Utrehtu i oduševljeni smo činjenicom da je toliki broj Nizozemaca zainteresiran za Sarajevo i za Bosnu i Hercegovinu. Nizozemci su narod koji je poznat po čestim putovanjima i sretni smo da im je Sarajevo tako privlačna i zanimljiva destinacija.

 

 

Ovo nam je drugo predstavljanje u Finskoj gdje smo također naišli na veliku zainteresiranost građana za našu ponudu kao i agencija s kojima smo obavili brojne sastanke. Zadovoljni smo posjetom našim štandovima i sigurni smo da ćemo opravdati njihova očekivanja”, izjavili su uposlenici TZKS koji su prisutni na sajmovima.