Zimska čarolija na Skenderiji – Najveća ledena ploha i praznična atmosfera!

Veliko klizalište na ledu, drvene kućice s raznovrsnom ponudom te novogodišnje dekoracije neki su od sadržaja koji će od 13. decembra 2019. do kraja januara 2020. godine krasiti plato KSC Skenderija u Sarajevu.

 

Radi se o sadržajima u okviru manifestacije ‘Zimska čarolija na Skenderiji’, koju organizira KSC Skenderija, uz podršku Turističke zajednice KS, Općine Centar i Federalnog ministarstva turizma i okoliša.

 

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo kaže da je namjera bila svečani ambijent, kakav u ovo doba godine postoji u mnogim gradovima u inozemstvu, prenijeti u glavni bh. grad.

 

Cijene će biti prilagođene mogućnostima stanovništva, a bit će omogućeno i iznajmljivanje klizaljki. Planiran je bogat kulturno-zabavni sadržaj, za djecu i odrasle.

 

Direktor Kapo napominje i sadržaje koji će se u tom periodu održavati u zatvorenom prostoru Centra Skenderija, poput sajma automobila i izložbe životinja. Ističe da su poboljšane sajamske aktivnosti Centra Skenderija, a nada se da to i stanovništvo prepoznaje.

 

 

Vršiteljica dužnosti predsjednice Turističke zajednice KS Azra Džigal kaže da bi i ‘Zimska čarolija na Skenderiji’ trebala da doprinese poboljšanju turističke ponude u gradu. Da bi se turisti, osim što dođu, i zadržali duže.

 

Namjera je, kaže, da uz stari dio grada turistima skrenu pažnju i na druge dijelove grada i sadržaje u kojima mogu uživati tokom zime.

 

“Radimo mnogo na promociji, ali bitno je kakve utiske turisti nose sa sobom. Na tome moramo dodatno raditi, ova manifestacija je jedan od načina”, kazala je.

 

Džigal kaže da u Kantonu Sarajevo, posebno u zimskom periodu, ima najviše turista iz regije. Privlači ih atmosfera koju osjete ovdje, gostoljubivost ovdašnjeg stanovništva….

 

Tokom godine, ovisno od područja iz kojeg dolaze, turiste zanima i bh. kulturno-historijsko naslijeđe, sportski i avanturistički turizam im je zanimljiv, kao i vjerski.

 

Ceremonija svečanog otvaranja najvećeg klizališta na otvorenom u BiH je danas u 19:00 sati, a termini za građane počinju od subote u 10:00 sati.

 

Cjenovnik: Termin (1h i 15min) – 3 KM, iznajmljivanje klizaljki 3 KM, oštrenje klizaljki 3 KM.