Uskoro počinje Ledena čarolija na Vilsonovom šetalištu

Općina Novo Sarajevo i ove godine priprema za sve građane od 27. 12. do 26.1. 2020. sada već tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Ledena čarolija“.

 

Počele su pripreme na obogaćivanju programa i pripremi sadržaja koji će biti realizovan kod otvorene scene između Historijskog i Zemaljskog muzeja na Vilsonovom šetalištu od kraja decembra.

 

U decembru će započeti pripreme aktivnosti postavljanja klizališta, drvenih kućica, te igraonice gdje će biti ponuđen raznovrstan sadržaj za sve generacije.

 

 

Tokom cijelog zimskog raspusta djeca će imati priliku besplatno naučiti klizati i družiti se sa Djeda Mrazom. Svim posjetiocima će biti obezbijeđeno besplatno korištenje klizaljki, kao i velikog klizališta. Kao i prošle godine poseban termin izdvojit će se za najmanje klizače, koji na led mogu samo u pratnji roditelja. Osim toga, prostor će sadržavati i još veću igraonicu nego li prethodnih godina, gdje će se odvijati edukativne, interaktivne i zabavne radionice. 

 

Kako je planirano, ove godine bit će pažljivo osmišljen i Food Corner, te prostor za roditelje, koji će, između ostalog moći uživati čitajući knjige dok se mališani igraju. 

 

Cijeli prostor u neposrednoj blizini lokacije će biti dekorisan i siguran, jer je prije svega namijenjen djeci, a cilj je da se u punom sjaju dočara i dočeka praznična atmosfera na našem najpopularnijem šetalištu.

 

 

Sve informacije o projektu i sadržajima dostupne su na Facebook i Instagram stranici „Ledena čarolija“.