U subotu će u BKC-u biti upriličena modna revija dizajnerice Emine Husedžinović Ibrahimović

U dvadeset godina, kroz stotine kreacija i veliki broj održanih revija i projekata, modna dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović još uvijek kreira s jednakom posvećenošću i strašću prema dizajniranju odjevnih komada, u kojima će se žene osjećati ženstveno i moćno, romantično i nezaustavljivo. Emina Husedžinović-Ibrahimović danas je jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih modnih dizajnera.

 

Još jednu posebnu modnu priču Emina je ispričala je kroz svoju najnoviju “Urban-Etno” kolekciju od čijeg nas predstavljanja u Bosankom kulturnom centru dijeli tek nekoliko dana. Nova kolekcija design by Emina pod nazivom “Urban-Etno” nadahnuta je bosanskohercegovačkim naslijeđem i folklorom u savremenom vidu odijevanja. 

 

 

Poznati kujundžija Omar Krasnić na originalan način upotpunjuje njene kreacije svojim nakitom i modnim dodacima, i samim tim tema bosanskohercegovačke etnologije je zaokružena upravo zanatom koji izumire. Diaz Kova virtuoz za izradu kožnih torba i kožne galanterije upotpunjuje simbiozu ova tri umjetnika. U sklopu revije ćemo moći vidjeti i izložbu Omara Krasnića, Diaza Kove i fotografija Seada Šašivarevića. Umjetnost, kreativnost, inspiracija su motivi kojim se bavi tim #designbyemina.

 

 

Ovaj project su podržali: Turistička Zajednica Kantona Sarajevo, Federalno Ministarstvo Kulture i Sporta, Ministarstvo Kulture i Sporta Kantona Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

 

Revija će biti upriličena u subotu, 07. decembra 2019. godine s početkom u 20:00 sati u Bosanskom kulturnom centru. 

 

Fotograf Sead Šašivarević – Bezdan, Modeli: Samra Menzilović, Anita Škaljić, Šminka: Sara Visintin, Rad u metalu: Omar Krasnić