Doček Nove 2020. u Sarajevu – Tri dana odlične zabave

Sarajevo će i ove godine uz bogat zabavni program biti novogodišnji centar regije. Sarajlije, goste i turiste očekuje trodnevni muzički spektakl koji će početak godine učiniti najzabavnijim do sada!

 

TRI DANA ZABAVE

 

Muzički program počinje 30. decembra, kada će biti upriličen koncert najljepših klasičnih djela, a kojim će dirigovati profesor Ognjen Bomoštar. Lokacija održavanja koncerta je ispred Vječne vatre.

 

Posjetitelje će 31. decembra u Novu godinu uvesti muzička zvijezda regiona – Željko Joksimović, koji će uz svoje dobro poznate i energične hitove zagrijati i rasplesati publiku. Javni doček Nove godine u Sarajevu vratit će se na Trg BiH gdje su prije Željka nastupali Dino Merlin i Zdravko Čolić.

 

Prvog dana 2020. godine, Sarajevom će odjekivati svevremenski hitovi sarajevskog rock benda Zabranjeno Pušenje. Frontmen benda Sejo Sexon je najavio nezaboravnu zabavu, a koncert će biti upriličen ispred Vječne vatre i time će biti zaokruženo novogodišnje slavlje u glavnom gradu BiH.

 

PRAZNIČNI DUH SARAJEVA

 

Osim novogodišnjeg programa, Sarajevo ima još mnogo toga za ponuditi… Praznični duh našeg grada možete osjetiti na nekoliko lokacija u gradu.

 

Predlažemo vam da posjetite Zimsku čaroliju na Skenderiji koja je ovogodišnji novitet u glavnom gradu BiH, a u okviru koje je postavljeno i veliko klizalište, razni ukrasi i drvene kućice koje doprinose prazničnoj atmosferi.

 

 

Također, posjetiti možete i Jana Ice Garden ledeni park na Trgu Oslobođenja Alija Izetbegović, koji zauzima i dio ulice Ferhadija, a donosi ledenu magiju novogodišnjih praznika. Zimsku bajku u ledenom parku u centru Sarajeva upotpunile su brojne dekorativne instalacije, klizalište, sankalište, zip line, koji su namjenski osmišljeni i izrađeni upravo za ovu lokaciju.

 

 

Tu je i Coca Cola Holiday Market, dobro poznata zimska lokacija na kojoj se slave svi praznici! Ovogodišnji Market donosi ponudu 25 izlagača: zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopova sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane i pića… Osim brojnih sadržaja za sve generacije i čarobnog klizališta, novitet je Coca-Cola Holiday Promenada. praznično osvijetljena natkrivena šetnica duž koje je postavljen dio kućica izlagača sa sajamskog dijela, idealno mjesto za fotografisanje i kreiranje nezaboravnih prazničnih uspomena.

 

 

Cijelo Sarajevo je u znaku praznika, pa vas pozivamo da i vi budete dio najljepše novogodišnje priče!