Diplomatski zimski bazar bit će upriličen 7. decembra u Skenderiji

Ako ste u Sarajevu 7. decembra, obavezno posjetite Diplomatski zimski bazar u Skenderiji koji traje od 11:00 do 17:00 sati.

 

Učešćem više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruga, Diplomatski zimski bazar još jednom potvrđuje da je najveće dobrotvorno događanje u organizaciji međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

Bazar je događaj koji ne smijete propustiti ako želite kupiti sve ono što je inače teško naći u Bosni i Hercegovini – čeka vas velik izbor egzotičnih jela i pića te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta. Ove godine Bazar će biti bogatiji i zabavniji no ikada, a pridružiti će se i pet novih ambasada – Brazil, Crna Gora, Katar, Pakistan i Poljska. Također, po prvi će učestvovati i Udruga Iraca u Sarajevu što će Bazaru dati dodatni šarm.

 

Kao i svake godine, posjetitelje očekuju brojne atrakcije – tradicionalno slikanje s Djedom Mrazom, lutrija s pregršt nagrada kao i nova „lounge zonu za opuštanje“. Aukcija je ove godine posebno zanimljiva – avionske karte Fly Bosnia za Rim zajedno s ulaznicama za utakmicu FC Roma za šansu da se italijanski fudbal vidi uživo, a koje je donirao Edin Džeko; avionske karte Aegean Airlinesa iz Beograda do Atine, avionske karte Croatia Airlinesa iz Sarajeva do bilo koje Evropske destinacije, avionske karte Turkish Airlinesa za međunarodne destinacije, portret sesija s modnim fotografom Edvinom Kalićem, potpisani dresovi međunarodnih fudalera, iznenađenja od Maestro Suits, Kaftan Studiija, Zanata, Gazzda i još mnogo toga…!

 

Bazar neće biti samo zabavniji ove godine, nego će biti i VEĆI! Posebna dvorana posvećena je isključivo djeci i sadržajima njima namjenjenim. Čekaju vas dvije escape rooms gdje djeca mogu testirati svoje sposobnosti snalaženja, ali i druge već tradicionalne aktivnosti kao što su Sunnyland lutrija, stijena za penjanje, interaktivni Lego roboti, 3D printer, kamion za napuhavanje, oslikavanje lica, jaslice za najmlađe, a i inkluzivna igraonica za nešto stariju djecu.

 

Zahvaljujući sponzorima, troškovi održavanja Bazara su pokriveni. To znači da će svaka KM koju potrošite na dan biti donirana djeci i mladim ljudima kojima može promijeniti život.

 

Posjetite bazar i pomozite prikupiti što više sredstava za one kojima je to najpotrebnije, a uz to se i dobro zabavite – uživajte u novim kulinarskim iskustvima, kupite poseban poklon za svoje najdraže, iskušajte sreću na lutriji…opustite se, u dobrim ste rukama!

 

Ne propustite ovogodišnji Diplomatski zimski bazar, 7. decembra u Skenderiji od 11:00 do 17:00 u dvorani Mirza Delibašić.  Ulaznica iznosi samo 5 KM, a djeca mlađa od 10 godina imaju besplatan ulaz u pratnji odrasle osobe.