Završnica Evropskog prvenstva u taekwondou u Sarajevu: Oboren rekord po broju zemalja učesnica

Glavni grad Bosne i Hecegovine proteklih dana bio je domaćin 40. ITF Evropskog prvenstva, u tradicionalnom, neolimpijskom taekwondou. Završnica ovog velikog događaja je danas, nakon čega će biti objavljeni i zvanični rezultati takmičenja.

 

Najbolji taekwondoisti Evrope ovih dana borili su se za medalje u dvorani “Mirza Delibašić” centra Skenderija. O samom značaju prvenstva govori podatak da je upravo u Sarajevu oboren rekord po broju zemalja učesnica jer sveevropska taekwodno federacija ima ukupno 37 zemalja članica, a svoje učešće u glavnom gradu BiH uzeli su takmičari iz 31 zemlje sa više od 700 učesnika.

 

 

Predsjednik Evropske taekwondo federacije Tadeuš Loboda ovom prilikom je izrazio svoje zadovoljstvo kako protiče takmičenje, kao i samom organizacijom evropskog prvenstva.

 

– Niko od takmičara ili njihovih trenera se nije žalio na rezultate, što je veoma važno. Ovo je odlično organizovano. Već iduće godine imamo svjetsko prvenstvo u Kopru, što je veoma dobro za razvoj i afirmaciju taekwondoa u ovom dijelu Evrope – kazao je.

 

Ovo veliko takmičenje, podržala je i Turistička zajednica Kantona Sarajevo po Javnom pozivu 4/19 za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti značajnih za razvoj turizma u Kantonu Sarajevo.