Takmičari iz 59 zemalja na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu u Sarajevu

U Sarajevu je u toku 22. svjetsko prvenstvo u kik-boksu, organizatori prvenstva su Kik – boksing savez BiH i CBS Tešanj, a borci se za odličja bore od 22. do 26. oktobra.

 

Svjetsko seniorsko prvenstvo okupilo je najbolje borce kik-boksinga na jednom od najvećih sportskih događaja u posljednje vrijeme u BiH.

 

U Sarajevo su povodom Svjetskog prvenstva u kik-boksu doputovale reprezentacije iz 59 zemalja. U sportskom nadmetanju učestvuje više od 800 takmičara, a borbe se odvijaju u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra”.

 

Salko Zildžić, selektor bh. kickboxing reprezentacije, istakao je da su učinili sve da se takmičari pripreme na najbolji mogući način te da očekuje nastavak dobrih rezultata i osvajanja medalja sa prethodnih prvenstava.

 

Borci iz cijelog svijeta u ovih pet dana bore se u disciplinama K1, low kick i light contact. Maskota Svjetskog prvenstva je bosanski zmaj “Zmaki“.

 

Bosanskohercegovačka reprezentativka u kik-boksu Selma Baltić osigurala je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Sarajevu. Baltić je pobijedila suparnicu iz Rusije Veroniku Gudinu i osvojila svoju prvu seniorsku medalju.

 

I u posljednja dva dana takmičenja, sve navijače koji vjerno prate Svjetsko prvenstvo u kik-boksu, očekuju uzbudljive borbe.