Otvoren Sarajevski festival turizma – Bogat program i više od 70 izlagača iz nekoliko zemalja

U Centru Skenderija je uz učešće više od 70 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Turske, svečano otvoren 41. međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turistička berza, čiji je cilj promocija bogate turističke ponude Bosne i Hercegovine.

 

Sarajevski festival turizma prilika je turističkim radnicima da predstave domaćem i stranom tržištu nove sadržaje. Prezentacije strane i domaće turističke ponude, stručne konferencije, predavanja, promocije, kulturno-umjetnički program dio su sadržaja koji će se ponuditi turističkim radnicima i široj publici.

 

 

Na Sarajevskom festivalu turizma svoju ponudu predstavlja i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

 

– Sarajevski festival turizma je manifestacija s višedesetljetnom tradicijom i neizostavan je događaj kada je u pitanju promocija Turističke zajednice Kantona Sarajevo i naših turističkih potencijala. Čast nam što ove godine, kao domaćini, na štandu površine 100 kvadratnih metara, imamo priliku ugostiti turističke zajednice iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, Tuzlanskog kantona i Srednjobosanskog kantona. Cilj nam je ojačati međusobnu saradnju, te zajednički predstaviti turističke znamenitosti i ponudu iz različitih dijelova BiH – poručuju iz Turističke zajednice KS i pozivaju sve građane Sarajeva, ali i BiH da posjete sajam.

 

Nakon Sarajevskog festivala turizma, planovi Turističke zajednice KS podrazumijevaju nastup na prestižnom međunarodnom sajmu WTM London koji se održava u novembru i na kojem će s 11 suizlagača iz privatnog sektora, na najbolji način promovisati turističku ponudu Kantona Sarajevo i potruditi se da se nastavi trend rasta broja posjeta turista iz više od 170 zemalja svijeta, ostvarenih noćenja u KS i ukupnog turističkog prometa.

 

Posjetitelji su osim u predstavljanju bogate turističke ponude uživali i u degustaciji raznih slastica, a podijeljene su im porcije tarhane i palačinke. Sajam će trajati do petka 25. oktobra, a radno vrijeme je od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.