Hiljade mališana postaju Mali ambasadori Sarajeva 

S obzirom na to da se ljubav prema gradu i domovini gaji od malih nogu i da na to utiče znanje koje se prenosi o vrijednostima, historiji i znamenitostima, 2018. godine pokrenut je društveno odgovorni projekat za djecu Mali ambasadori Sarajeva, koji to ostvaruje kroz zabavan i djeci prilagođen program.

 

Ovaj projekat koji je prve godine okupio blizu hiljadu i pol djece, ove godine probudio je veliki interes djece i roditelja za učešćem, te će ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine početkom 2020. godine prošetati nekoliko hiljada mališana. U sklopu programa Mali ambasadori Sarajeva, učesnici i učesnice se upoznaju sa najznačajnijim historijskim ličnostima, kao i kulturno-historijskim znamenitostima Sarajeva. Učešće za djecu je potpuno besplatno, a njihov obilazak i program u rukama je iskusnih turističkih vodiča agencije Insider iz Sarajeva.

 

“Vođeni logikom da je svaki građanin Sarajeva potencijalni domaćin stranim gostima koji dolaze u naš grad, te da je njihov kvalitet boravka često uslovljen tim domaćinstvom i pričama koje čuju o našem gradu, željeli smo priče o osnovnim znamenitostima glavnog grada u BiH da prenesemo mladim generacijama kroz zabavan i djeci prilagođen program, kako bi oni u narednim godinama sa ljubavlju bili kvalitetni ambasadori svog grada. Prve godine smo u tome uspjeli, a ove godine očekujemo duplo veći odaziv jer su se pozitivne roditeljske impresije prebrzo proširile.” – kazao je osnivač projekta Mali ambasadori Sarajeva, direktor agencije Insider, Adnan Vlajčić.

 

 

Svi zainteresovani mališani uz saglasnost roditelja se mogu prijaviti online putem web stranice www.maliambasadori.com.

 

Nakon učešća u programu Mali ambasadori Sarajeva, biće upriličena svečana manifestacija dodjele diploma i počasna inauguracija malih ambasadora, a svi učesnici i učesnice će, zahvaljujući sponzorima i organizatorima projekta, uz poklone dobiti i edukativnu publikaciju “Sarajevo za djecu”, koju je priredila agencija Insider.