Akcija sadnje drveća u subotu na Bjelašnici

Volonterska akcija sadnje drveće “Let’s do it – milion sadnica za 1 dan” bit će održana 19. oktobra na Bjelašnici, a učestvovati mogu svi zainteresovani građani Sarajeva.

 

Prijevoz do olimpijske ljepotice Bjelašnice bit će obezbijeđen za sve, a mjesto okupljanja bit će ispred Olimpijske dvorane “ZETRA” u devet sati.

 

Tačna lokacija sadnje su Šabići na Bjelašnici, a dok su rukavice, sadnice i krampe, ali i hrana piće osigurani za sve koji budu učestvovali. Svi zainteresirani volonteri trebaju se jave u privatnu poruku na FB stranici sa podacima: ime i prezime, kontakt telefon.

 

„Let’s Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 184 441 volontera, koji su očistili oko 13 350 tona otpada i zasadili 446 218 sadnica raznih vrsta drveća. Volonterske akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“ su do sada organizovane u 115 općina i gradova i cilj nam je projektom obuhvatiti sve općine u Bosni i Hercegovini.

 

„Let’s Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 168 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 35.000.000 volontera.