Drugu polovinu septembra u Sarajevu obilježit će četiri velika sportska događaja

Septembar u Sarajevu je utrkom Djevojke na trčanju i Sarajevo Sberbank polumaratona, na kojem je trčalo 1.200 učesnika iz čak 40 zemalja, započeo u duhu sportskih događaja. Tako će i završiti, jer će i u drugoj polovini mjeseca ljubitelji sporta uživati u brojnim aktivnostima. Jesenji grupni trening, tradicionalno okupljanje biciklista, brdske utrke i trka/šetnja za ozdravljenje dolaze u glavni grad Bosne i Hercegovine. Ne propustite odličnu zabavu i ugodna sportska druženja.

 

Izađi i treniraj, 21. septembar

 

Šareni fitness karavan koji putuje cijelom Bosnom i Hercegovinom stiže u Sarajevo 21. septembra. Ispred Sarajevo City Centra bit će održan trening Izađi i treniraj koji je poznat po brojnim učesnicima, kao i trenerima koji dobrom energijom zajedno stvaraju sjajnu sportsku atmosferu. Majice i voda za sve vježbače su pripremljeni, kao i poklon patike za najsretnijeg izvučenog.

 

 

Treneri Lejla Šebić, Irma Bahtić, Nejra Ibrić, Vildana Milavić i Ada Mašnić bit će zaduženi za sjajan trening. Za učešće na četvrtoj sezoni treninga na otvorenom trebate se prijaviti na njihovoj Facebook stranici ili putem Viber/SMS poruke na broj: 066 293 879.

 

 

Giro di Sarajevo, 22. septembar

 

Tradicionalno okupljanje biciklista Giro di Sarajevo dobilo je novi datum održavanja. Odabrani datum, 22. septembar, se poklopio i s ostalim masovnim dešavanjima kojim tokom devetog mjeseca Sarajevo obiluje, a organizatori se samo nadaju da će vrijeme poslužiti sve učesnike.

 

Foto: Mirza Agić

 

I ovogodišnji Giro donosi ustaljenu rutu od Dobrinje, kroz centar grada do Vijećnice i nazad do Vilsonovog šetališta, a i ove godine donosi fokus na probleme s kojima se biciklisti suočavaju pri putovanju od mjesta stanovanja do škole ili posla, tzv. Commutinga. Start vožnje je u 14 sati, a od 12 sati će se vršiti registracija na mjestu događaja, u dvorištu Osnovne škole Skender Kulenović na Dobrinji.

 

I ove godine osigurano je osvježenje za učesnike na startu kao i na cilju, te tri vrijedna bicikla i pet kaciga za one najsretnije. Sve ukazuje na to da nas 22. septembra očekuje još jedan istinski praznik biciklizma, ali s jasnom svrhom: da nam svima bude ljepše živjeti u Sarajevu.

 

 

Skakavac trail 2019, 28. septembar

 

Međunarodna utrka Skakavac trail 2019. održava se 28. septembra na lokalitetu parka prirode Skakavac, u organizaciji Planinarskog društva Skakavac.

 

Sastoji se od tri brdske utrke koje markiranim rutama prolaze planinom Ozren, a sve tri imaju cilj pored doma Crvenog križa u Jošaničkom potoku, u Vogošći.

 

 

Prva trka će biti na stazi dugoj 20 km, u trajanju od 5 sati (vremensko ograničenje 13-ti kilometar, Motka: 3 sata), druga trka na stazi dugoj 35 km, u trajanju od 8 sati (vremensko ograničenje: 16-ti kilometar, Uževica: 4 sata) a treća trka na stazi dugoj 47 km, u trajanju d 10 sati (vremensko ograničenje: 20-ti kilometar, Bukovik: 5 sati).

 

Informacije o utrci, prijavama i pravilima mogu se naći na stranici www.skakavactrail.ba ili dobiti putem telefona: 061 975 036.

 

 

Race for the Cure, 29. septembar

 

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine će se 29.septembra održati 12. po redu Trka/Šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure 2019.

 

Race for the Cure održava se u više od 140 svjetskih gradova, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta/trči nekoliko miliona ljudi. „Race for the Cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj okupiti osobe koje su preživjele bolest, njihove prijatelje, građane, porodice, timove učesnika, poznate ličnosti, društveno odgovorne kompanije, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke. Na trci/šetnji za ozdravljenje učestvuju osobe bez obzira na spol i godine. Podrška svakog pojedinca i grupe je veoma bitna, kao i podrška cjelokupne zajednice.

 

 

Na ovogodišnjoj trci/šetnji očekuje se više od 9 000 učesnika/ca iz cijele Bosne i Hercegovine. Informacije o registracijama i učešću na „Trci/Šetnji za ozdravljenje – Race for the Cure 2019“ možete dobiti putem zvaničnih stranica udruženja „Think Pink – Zajedno smo jedno“ na društvenim mrežama ili putem e – mail adrese rftcsarajevo@gmail.com. Sva sredstva skupljena od registracije učesnika/ca za Trku/Šetnju za ozdravljenje se u 100% iznosu vraćaju zajednici.