Visit Sarajevo na dresu najtrofejnijeg ženskog kolektiva BiH

Danas je na Baščaršijskom trgu u srcu starog dijela grada Sarajeva upriličena press konferencija Turističke zajednice Kantona Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo.

 

Ozvaničena je suradnja Turističke zajednice Kantona Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo, inače najtrofejnijeg ženskog kluba u ovom dijelu Balkana, a podrška TZ KS se ogleda kroz realizaciju projekta učešća aktualnih dvostrukih šampionki Bosne i Hercegovine u UEFA Ligi prvaka za žene.

 

SFK 2000 Sarajevo dugi niz godina ostvaruje vrhunske sportske rezultate, a redovno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, Sarajevski Kanton i svoj klub na brojnim međunarodnim turnirima, te na utakmicama najprestižnijeg klupskog takmičenja u Evropi, a to je UEFA Liga prvaka. Igračice ovog trofejnog kluba su istinske ambasadorice grada iz kojeg dolaze, a zahvaljujući podršci Turističke zajednice Kantona Sarajevo, njihov put do novih, vrhunskih rezultata bit će lakši.

 

 

Na svim takmičarskim utakmicama unutar granica BiH, ali i u Evropi i svijetu Bordo-bijeli dres SFK 2000 Sarajevo krasit će natpis “Visit Sarajevo”.

 

– Ovo je prva godina u kojoj Turistička zajednica saradjuje sa SFK 2000. Iskorstit ću priliku da im čestitam na dosadašnjim uspjesima i predstvaljanju Sarajeva i BiH. Rezultati ove ekipe su sve bolji, veliko nam je zadovoljstvo sarađivati. Drago nam je i ugostiti ekipe iz Islanda i Izraela jer nemamo često priliku ugostiti turiste iz tih zemalja istakao je Nermin Muzur, Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

– Za nas je ovaj dan izuzetno bitan. Zahvaljujući našem predanom radu u proteklim godinama s ponosom možemo reći da smo poželjan partner. Suradnja s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo nas naročito raduje. Mi dijelimo vrijednosti ovog grada, ove zajednice, odakle je uspješna priča SFK 2000 Sarajevo i počela. Zbog utakmica UEFA Lige prvaka za žene, na desetine vrhunskih sportskih klubova, sve više popularnog fudbala za žene, je posjetilo naš Kanton i nadamo se da će tako biti i u budućnosti. S ponosom ćemo nositi naziv VISIT SARAJEVO na prsima i bit ćemo najbolji mogući ambasadori našeg Kantona. Koristim priliku da se zahvalim Predsjedniku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Nerminu Muzuru, njegovom timu, te Vladi Kantona Sarajevo, rekla je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

 

 

Podsjećamo, SFK 2000 Sarajevo bit će i ove godine domaćin grupne faze UEFA Lige prvaka. Pored bh. prvakinja nastupit će Breidablik (Island), ASA Tel-Aviv University (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Makedonija). Kvalifikacioni turnir će biti održan od 7. do 13. Augusta.