Turistička zajednica KS zahvaljuje svima koji su doprinijeli da ljetna dešavanja proteknu u savršenom redu

Sarajevo je u proteklom periodu bilo centar regiona kroz brojna dešavanja, koncerte i festivale koji su na ulice grada privukli brojne građane i turiste iz svih krajeva svijeta. Uvod u ljetne događaje i najveću zabavu bio je muzički festival Live Stage, gdje je tokom tri dana trajanja festivala, sarajevska publika uživala u izvedbama 27 izvođača pop, rock i elektronske muzike.

 

Za nastavak odlične zabave i druženja u glavnom gradu, bio je zadužen jubilarni 25. Sarajevo Film Festival, kojeg su posjetili brojni gosti željni prave festivalske atmosfere. Tih dana se Sarajevu šetalo novim crvenim tepihom – bosanskim ćilimom, gledali su se vrhunski filmovi, uživalo se u dobroj muzici, pjevalo, plesalo i družilo do ranih jutarnjih sati. Smještajni kapaciteti u centru grada su bili uglavnom popunjeni, što je potvrdilo predviđanja da period održavanja SFF-a predstavlja vrhunac turističke sezone u Sarajevu.

 

 

Gosti i posjetitelji SFF-a, kao i brojni turisti, mogli su na info pultu SFF-a dobiti sve turističke informacije i promotivne brošure Turističke zajednice KS, a SFF je u saradnji s Turističkom zajednicom KS organizovao i specijalne turističke obilaske za učesnike i goste festivala. Poseban izazov i zadovoljstvo za uposlenike Turističke zajednice KS bilo je predstaviti historiju, kulturu i duh Sarajeva dobitnicima Počasnog Srca Sarajeva Alejandru Gonzalezu Inarritu, Isabelle Huppert i slavnom Timu Rottu, koji nisu skrivali svoje oduševljenje i želju da ponovo posjete naš grad.

 

 

Za završnicu 25. Sarajevo Film Festivala, Turistička zajednica KS je Sarajlijama i svim gostima, ljubiteljima elektronske muzike, poklonila koncert za dugo pamćenje. Desetine hiljada posjetitelja plesalo je ispred Vječne vatre u koncertu bosanskohercegovačkog, a svjetski poznatog DJ-a, Mladena Solomuna. Nastup DJ Solomuna se pokazao kao pun pogodak i kao ovakav, upriličen s balkona iznad Vječne vatre, ući će u historiju.

 

 

– Nikad više sadržaja, nikad više turista i nikad bolja atmosfera bez i jednog incidenta. To je Sarajevo kakvo želimo. Turistička zajednica KS će nastaviti s realizacijom sličnih projekata koji će obogatiti sadržaj i na najbolji način promovisati Sarajevo, a ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su učinili da sve prođe u savršenom redu; policiji, javnim preduzećima, ugostiteljima, gostima, a posebno građanima koji su bili dobri domaćini i imali razumijevanja – poručio je Nermin Muzur, predsjednik Povjerenstva Turističke zajednice KS.

 

Da bi posjetitelji grada uživali u raznovrsnosti dešavanja, na Žutoj tabiji je od 16. do 25. augusta upriličena serija koncerata sevdaha s Jusufom Brkićem, a u Centru Skenderija je 24. augusta održan spektakularan koncert Gorana Bregovića „Tri pisma iz Sarajeva“.

 

 

Upriličen je i Sarajevo StreeAt Food Festival, kao i svakodnevna zabavna dešavanja na Eiffelovom mostu, a kroz grad je u večernjim satima saobraćao Party Tram. U Sarajevu i dalje možete uživati u bogatom sadržaju i srdačno vas pozivamo da budete naši gosti!