Sarajevo se sprema za jubilarni 25. SFF, grad lagano poprima festivalski izgled

Do početka jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala ostalo je nešto manje od dvije sedmice. Program je kompletiran, posljednje pripreme su u toku, a prostor ispred Narodnog pozorišta lagano poprima festivalski izgled.

 

Tim Sarajevo Film Festivala već nekoliko dana vrijedno radi na postavljanju Festivalskog trga i vrši posljednje pripreme na prostoru ispred Narodnog pozorišta Sarajevo koji će i ove godine biti centralno mjesto svih festivalskih dešavanja.

Zvijezde bh. i regionalne filmske scene, ali i velika imena svjetske kinematografije ove godine prošetat će bosanskim ćilimom koji je već stigao u Narodno pozorište Sarajevo, a koji će biti postavljen uoči festivala – piše Klix.

 

https://www.instagram.com/p/B0p2kW2lXyl/?utm_source=ig_embed

 

Osim centralne festivalske lokacije u toku su i radovi na drugim lokacijama.

 

Sarajevo Film Festival će od 16. do 23. augusta predstaviti rekordnih 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja, a kompletan program možete pogledati ovdje. Online prodaja ulaznica je već počela, a kupovinu možete izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala. Prodaja ulaznica u glavnom Box Officeu u Bosanskom kulturnom centru počinje 9. augusta u 10 sati.

 

Sarajevo Film Festival traje od 16. do 23. augusta.