DJ Solomun će prvi put za jednu noć nastupiti na dvije lokacije u Sarajevu

“Solomun IIII Klabika (Sarajevo Quaternate)” je događaj koji ove godine izlazi iz svoje standardne dimenzije i postaje turistička atrakcija internacionalnog karaktera. Naime, njemački DJ bosanskog porijekla Solomun u Sarajevu će nastupiti na dvije lokacije – ispred Vječne Vatre i u Domu mladih.

 

DVA NASTUPA U JEDNOJ NOĆI

 

Zbog velikog broja regionalnih i internacionalnih upita kao i dogovorenih posjeta iz Austrije, Brazila, Hrvatske, Srbije, Skandinavije, Škotske, Njemačke, Slovačke, pa sve do Las Vegasa, osim nastupa na balkonu iznad Vječne vatre u Sarajevu, koji je besplatan, bit će organiziran nastup DJ Solomuna i u velikoj sali Doma mladih.

 

– Ovo će biti jedinstvena prilika da prisustvujete na dva nastupa Solomuna u jednoj noći. Na lokaciji Vječne Vatre na događaju koji je otvoren i besplatan za sve posjetitelje i za najveće fanove službeni afterparty u Domu mladih za koji će biti ograničen broj ulaznica u prodaji. Vjerujemo da ovaj događaj nosi iskustvo čije će note još dugo ostati urezane u muzički katastar ovog grada”, poručuju organizatori nastupa iz tima Klabika.

 

Zbog limitiranog broja ulaznica za Dom mladih organizatori savjetuju da na vrijeme osigurate svoju kartu.

 

Također, ako ste sretne ruke poručuju i to da možete napisati kratak post na Facebooku o najboljem dosadašnjem doživljaju Solomuna u BiH ili u nekoj drugoj zemlji, s hashtagom #SmthngWeAllAdore i da tagujete @klabikaofficial stranicu. Najzanimljivije priče će odabrati tim Klabike i nagraditi njihove autore s +1 setom ulaznica za afterparty u Domu mladih.

 

FOKUS GOSTOVANJA U SARAJEVU

 

Pomoć revitaliziranju Sigurne kuće u Sarajevu, te adaptacija životnog prostora za njene korisnice bit će u fokusu predstojećeg gostovanja u glavnom gradu BiH planetarno popularne zvijezde bh. porijekla DJ Solomuna.

 

Kako je saopćeno iz projekta KlabikaXSolomun, sama realizacija ideje počela je 2015. godine kada je popularni DJ odlučio po prvi put posjetiti prijestolnicu Bosne i Hercegovine. Kompletan projekt je zasnovan na humanitarnoj ideji na osnovu koje se Mladen Solomun odriče honorara i zarađeni novac od ulaznica za događaj se investira u dobrotvorne svrhe.

 

Ovo je Solomunov četvrti dolazak u Sarajevo, odnosno do sada su realizovana tri događaja od 2015. do 2017. godine. Ti događaji ukupno su trajali 48 sati programa, te privukli više od 4.000 posjetilaca, kako domaćih tako i stranih, čija je podršla generisala iznos od 56.550 KM za donaciju.

 

Odricanjem od honorara u humanitarne svrhe, u saradnji sa lokalnim organizatorima svake godine realizuje akcije podrške lokalnim udruženjima, omladinskim centrima, dječijim domovima i Sigurnoj kući u Sarajevu kojoj će i ove godine biti usmjerena sredstva za revitalizaciju od prihoda sponzorstva u iznosu od 30.000 KM.

 

Projekat inovativnog tima Klabike nakon tri uspješne godine je prvi put prepoznat od strane lokalne institucije, Turističke Zajednice Kantona Sarajevo. Na svojevrstan način organizacija ovako velikog nastupa u centralnom dijelu grada bez ulaznica, zahvalnica je Mladenu Solomunu od Turističke Zajednice KS za sve do sada učinjeno u svrhu podrške Bosni i Hercegovini, ali i pozicioniranju Sarajeva kao atraktivne destinacije na globalnoj mapi muzičke industrije, saopćio je tim KlabikaXSolomun.