Uz hitove Crvene jabuke završen muzički festival Live Stage

Sinoć je na platou Centra Skenderija upriličena finalna noć muzičkog festivala Live Stagea.

 

Publiku je na početku večeri zagrijao energični Zoster, a potom nastup Kikija Lesendrića i Pilota. Završnicu festivala svojim nastupom je uveličala Crvena jabuka na čelu s legendarnim Žerom, a u njihovoj muzici su uživali brojni građani i gosti glavnog grada. Bili su ovo nastupi za mlađe i starije generacije, za sve one koji vole dobru zabavu i muziku.

 

Tokom tri dana trajanja festivala, Sarajevska publika je imala priliku uživati u izvedbama 27 izvođača pop, rock i elektronske muzike i time je Sarajevo bilo centar regiona. Na ovogodišnjem Live Stageu nastupili su Zabranjeno pušenje, Bajaga, Bolero, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Skroz, Regina, Zoster i mnogi drugi. Ovo je bio prvi ovakav događaj u BiH nakon završetka rata i nadamo se da će ovaj Live Stage prerasti u tradiciju ljetnih dešavanja u prijestolnici Bosne i Hercegovine.

 

Projekt su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Centar za kulturu Općine Centar, kao i brojni sponzori.