U subotu 3.8. skokovi u vodu na Bentbaši

U organizaciji „SporTur“ iz Sarajeva, po peti put biti će održano takmičenje u skokovima u vodu na poznatoj sarajevskoj Bentbaši. Ova sportsko-turistička manifestacija održat će se u subotu, 03.08. s početkom u 14 sati.

 

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači. Na ovaj način oni će turneji skokova u regionu i ove godine pridružiti skakonicu u Sarajevu, te će tako ljubitelji ovog ekstremnog sporta u BiH dobiti priliku da ponovo gledaju atraktivne skokove na Bentbaši.

 

U odnosu na prethodne manifestacije, ove godine vas očekuju neke novine koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce.

 

– Sam naziv „Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša“ pod kojim su se realizovale prethodne četiri manifestacije, zamijenjen je sa nazivom „BENTBAŠA CLIFF DIVING„ te podrazumijeva održavanje visinskih-figurativnih skokova u vodu po pravilima WHDF (World High Diving Federacion) visinskim skokovima u vodu , kao i po pravilima takmičenja u tradicionalnim skokovima u vodu. Skokove ćemo gledati u dvije kategorije. Pripremamo iznenađenje, koje ćemo naknadno objaviti i koje će sigurno privući još veću pažnju medija, građana Sarajeva, BiH i gostiju koji borave u glavnom gradu – izjavio je organizator Dino Bajrić.

 

U sklopu manifestacije nakon takmičenja od 17 do 23 sata na kultnoj lokaciji pod vedrim nebom publiku će rasplesati bh. i najpopularniji regionalni DJ dvojac After Affair koji će na taj način zatvoriti ovogodišnju manifestaciju. Ulaz na „Closing event”„ bit će moguć samo uz pozivnice, koje su dostupne putem facebook stranice: Bentbaša Cliff Diving 2019.

 

Među pokroviteljima manifestacije je i Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo.