Sljedeće sedmice počinje projekat „Fitness ljeto 2019“

Općina Centar u saradnji s Udruženjem građana „Klub sporta Fit & Fun“ u periodu od 8. do 31. jula 2019. godine na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ na Koševu realizuje projekat pod nazivom „Fitness ljeto 2019“.

 

Cilj projekta je potaknuti što više ljudi da uz podršku profesionalaca uživaju u kombinaciji fitnessa, prirode i zdravog načina života.

 

Projekat podrazumijeva besplatno vježbanje na otvorenom za sve građane dva puta sedmično i to ponedjeljkom od 19 i srijedom od 18 sati, a očekuje se učešće oko 500 ljubitelja fitnessa svih starosnih kategorija.

 

Fitness je pojam za sve što nas čini „fit“. Označava stanje dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja, dobre tjelesne kondicije nastale kao rezultat redovitog tjelesnog vježbanja i pravilne prehrane.

 

Uz redovnu fizičku aktivnost čovjek se psihički i mentalno oslobađa stresa i loših misli i na taj način čuva svoje psihičko i mentalno zdravlje.

 

Početak projekta je u ponedjeljak u 19 sati, stoga pozivamo sve zainteresirane građane da budu dio dobre zabave, te potpuno besplatno učine nešto korisno za svoje zdravlje.