Filmovi SFF-a i ove godine u prirodnom ambijentu Centra “Safet Zajko”

Već dvije godine publika je u prirodnom ambijentu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” na otvorenom gledala filmove Sarajevo Film Festivala, a tako će biti i ove godine.

 

– SFF uvijek s radošću izlazi iz centra grada i nama je zaista veliko zadovoljstvo da imamo projekcije i u općini Novi Grad. To je najmnogoljudnija općina u Kantonu Sarajevo i naše dosadašnje iskustvo je fantastično – kazao je Purivatra, te najavio projekcije u prostorima Kina Novi Grad i na otvorenom u Centru “Safet Zajko”.

 

– Pripremamo program za mlade u zatvorenom prostoru i projekcije koje su kombinacija Takmičarskog i programa sa Open Aira. Bit će tu i filmova iz BiH i zaista se radujemo da će stotine posjetilaca uživati u ovom divnom ambijentu. Radujemo se saradnji, stvoreni su svi preduslovi i idemo u završnu realizaciju – dodao je direktor SFF-a uoči 25. izdanja ovog festivala koji počinje 16. augusta.

 

U Centru “Safet Zajko” ima oko 500 mjesta na otvorenom. Tu će se prodavati i ulaznice. Pored tog programa bit će i dječiji dio programa u Kinu Novi Grad, projekcije su u 18 sati. U slučaju kiše projekcije se kao do sada prebacuju u Kino salu.