Drugi dan festivala “Live Stage”: Nastupaju Hladno pivo, Regina i Van Gogh

Foto: Radiosarajevo.ba

Sinoć je na platou Centra Skenderija upriličen pravi muzički spektakl! Prvog dana festivala Live Stage u Sarajevu, nekoliko hiljada posjetitelja uživalo je uz u nastupe Zabranjenog pušenja, Bajage i Instruktora, kao i grupe Bolero…

 

I danas se uz “Live Stage” družimo već od 14h kada će prisutne zabavljati DJ Core. Od 19h nastupa Jufkamental, u 19;30 Malter Ego, a u 20h Red Hot Chili Pappers Tribute Band. Od 21h spektakl će napraviti članovi grupe Regina, a nešto poslije nastavljamo uz Hladno pivo! U 22h uživat ćemo uz energični bend Van Gogh i tako sve do 23;55 kada zabavu do jutarnjih sati preuzimaju Atomi & DJ Patrick/G.Edd/Fedja Knadjl!

 

Ovo je prvi ovakav događaj u BiH nakon završetka rata, a organizatori Stage Production su uspjeli sakupiti čak 27 poznatih imena pop, rock i elektronske muzike.

 

Projekt su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Centar za kulturu Općine Centar, kao i brojni sponzori.