Turistička zajednica KS sponzor Evropskog juniorskog prvenstva za žene

Turistička zajednica Kantona Sarajevo sponzor je Evropskog košarkaškog prvenstva “A“ divizije za djevojke do 18 godina koje će se u julu održati u Sarajevu, a tim povodom danas je održana i konferencija za medije.

 

Predsjednik KS BiH Mirza Teletović se u uvodnom obraćanjuzahvalio Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo.

 

– Ovo je prelijepa priča koja traje više godina. Oni su prepoznali projekt i zahvaljujem se Visit Sarajevo, to je prelijep projekt. KSBiH želi promovisati Kanton Sarajevo i tako nastaviti. Hvala gospodinu Muzuru – rekao je Teletović.

 

Predsjednik povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur je poručio kako su oni mlada firma, ali da su za nepune dvije i po godine došli do situacije da realiziraju kvalitetne projekte.

 

– Osim svojih bogatstava, mislimo da je najbolji ambasador BiH sport i film. Na ovaj način najbolje predstavljamo BiH i s KSBiH na obostrano zadovoljstvo nastavljamo raditi. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti ovako. Trudimo se da svi ponesu lijepe uspomene na Sarajevo. Sigurno će lijepa iskustva iz ovog grada biti preporuka turistima da dođu u naš grad. Povećan je broj dolazaka, uduplan je broj noćenja u Sarajevu, to nam je konačan cilj da im osiguramo što više sadržaja u BiH. Skupština FIBA-e će biti sjajna prilika da se 2021. dodatno predstavimo svijetu. Čestitam svima i želim našim košarkašicama uspjeh – poručio je Muzur.