Garden of Dreams Festival: 48 sati neprestane zabave!

Garden of Dreams je novi festival elektronske muzike u Sarajevu koji će svoju premijeru imati od 21. do 23. juna. Blizu 40 izvođača izmijenti će se u naredna tri dana na nekoliko sarajevskih pozornica gdje će 48 sati bez prestanka svojim zaraznim ritmovima i energijom rasplesati nekoliko hiljada posjetilaca.

Ekipa koja stoji iza ovog bosanskohercegovačkog brenda u posljednje tri godine organizovala je preko deset cjelodnevnih Garden of Dreams događaja i svi koji su bili na nekim od njih, ali i oni koji dolaze po prvi put mogu očekivati nezaboravnu trodnevnu ljetnu avanturu ispunjenu jedinstvenim lokacijama, odličnom zabavom i sjajnom elektronskom muzikom. Dnevni događaji odvijaće se na lokacijama koje su svojevrsni simboli Sarajeva – repetitor Hum i bašta Historijskog muzeja BiH, a noćni u kultnom Domu mladih, uz popratni program u klubu Silver&Smoke.

 

 

Talentovani šveđanin Jeremy Olander, kojeg nazivaju i nasljednikom Erica Prydza i Deadmou5-a, nastupiće na otvorenju, 21. juna u Domu mladih, što je prvi od četiri velika događaja u okviru Garden of Dreams Festivala. Uz njega, headliner je francuski DJ i producent Olivier Raymond – Oxia, dobro poznat svim ljubiteljima melodičnog techna i minimala.

U subotu, 22. juna Ibiza se seli podno sarajevskog repetitora Hum. „Talijanski wunderkind“ Lehar, jedan od najzanimljivijih i najtalentovanijih autora profinjenog savremenog underground zvuka uvešće nas u drugi dan ovog čarobnog putovanja. House atrakcija iz Venecije, član je poznate DIYNAMIC porodice i četvrti put nastupa u sklopu Garden of Dreams događaja. Društvo će mu praviti još jedan resident s Ibize, Musumeci, muzički projekt Maura Di Martina, sicilijanskog DJa i producenta koji s Leharom nastupa u sklopu koncepta MUSE. Pojačanje su DJ Olderic rezident kluba CIRQ u njegovoj rodnoj Veneciji i sicilijanski dvojac Qubica, čiju muziku opisuju kao emotivnu formu melodičnog savremenog techna s primjesama deep house-a.

 

 

U subotu, 22. juna, jedan od najmlađih španaca koji je ikada svirao u „Berghain-u”, Gabriel Cassina, poznatiji kao Regal dostaviće nam savršen miks acid ritmova i zaraznih melodija. Zvuk Detroita donosi Eric Cloutier, koji je prava poslastica za one koji žele čuti nešto novo. Yotam Avni, house i techno producent iz Izraela, te srbijanac Ilija Đoković, jedan od najpespektivnijih DJ-eva i producenata u regiji zatvoriće drugi dan Festivala.

Ovogodišnji Garden of Dreams Festival završava u bašti Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine. Za cjelodnevno nedjeljno druženje zaduženi su madridski DJ Pional, ‘najbolje čuvana tajna španskog undergrounda’, Ruede Hagelstein, rezident berlinskog kluba Watergate, dubrovčanin DJ Torres, i jedan od vodećih imena turske elektronske scene, Murata Uncuoglua. Garden of Dreams zatvara B2B set miljenika domaće publike i vodećih imena regionalne scene,  Kristijana Molnara i After Affair.

 

Garden of Dreams je butique festival i ograničen broj ulaznica biće dostupan na dan događaja. No za sve vas koji nećete moći biti na Festivalu organizatori su osigurali direktan prijenos nekoliko događaja na gardenofdreams.ba nalozima na Facebook, Instagram, SoundCloud i YouTube!

 

Garden of Dreams događaje posjećuju izbirljivi ljubitelji elektronske muzike i dobre zabave što u kombinaciji sa bajkovitim lokacijama, popratnim sadržajima i nekim od najboljih imena svjetske elektonske glazbe uvijek prostor ispune sjajnom energijom i emocijom!

 

Kompletan vodič za prvi Garden of Dreams Festival sa svim važnim informacijama potražite na http://gardenofdreams.ba/2019/06/18/sve-o-garden-of-dreams-festivalu/