Austrijski bal u Sarajevu: Elegancija i glamur u Vijećnici

U prelijepoj sarajevskoj Vijećnici održan je treći po redu Austrijski bal, čijom je organizacijom Sarajevo prije tri godine svrstano na listu svjetskih gradova u kojima se ona održava.

 

Manifestacija je počela defileom na crvenom tepihu ispred Vijećnice. Zvanicama su se obratili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, kao i aktuelna ambasadorica Austrije Ulrike Hartmann. Fanfare su najavile sami početak glamuroznog muzičkog i plesnog dijela večeri.

 

 

Žene u bijelim, balskim haljinama i muškarci u frakovima, kako i priliči balu, plesali su valcer u glavnoj plesnoj sobi. Posjetitelji su uživali u ostalim plesovima i zabavi u ostalih pet plesnih dvorana, do ranih jutarnjih sati.

Austrijski bal otvorili su članovi plesnog kluba “Aster“, a upotpunili renomirani umjetnici, kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka, iz Opere Grada Graza, ali i Robert Werner, poznati pijanista i zabavljač iz Beča.

 

 

U protekle dvije godine, Austrijski bal u Sarajevu okupio je blizu 500 učesnika, uposlenika kulture i umjetnika iz obje države. Više od 3.000 posjetitelja uživalo je u muzici, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika.