Sarajevo će u julu biti centar regije – Na festivalu “Live Stage” nastupa 27 muzičara

Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržala je muzički festival “Live stage“ koji će od 26. do 28. jula na platou Skenderija okupiti trenutno najpoznatije grupe i pjevače u regiji poput Crvene jabuke, Bajage, Zabranjenog pušenja, Van Gogha, Hladnog piva i ostalih.

 

Jučer je u Domu mladih održana press konferencija na kojoj je najavljen prvi događaj ovakve vrste u Sarajevu, a postat će moguć zahvaljujući velikoj podršci državnih institucija i komercijalnih sponzora, zbog kojih će ulaz posjetiocima za sva tri dana biti potpuno besplatan.

 

“Imamo Live stage koji bi trebao činiti glavni dio programa. On je predviđen da počinje u 8 sati i da traje do ponoći, a svako veče bi trebalo nastupiti po tri benda. U ponoć bi trebali pod nazivom Midnight stage da počne elektronski dio festivala na kojem će nastupiti mnogobrojni DJ-evi, a otprilike do 3 sata ujutro bi trajao program”, kazao je Adnan Mundžić, producent festivala.

 

 

Na press konferenciji je govorio i Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo koji smatra da je ovo, i turistički, potencijalno jak projekt, a nadaju se da će postati prepoznatljiv u regiji te da će u budućnosti trajati duže od tri dana.

 

Svi prisutni izrazili su veliku želju da festival preraste u tradiciju i da postane događaj zbog kojeg će turisti namjenski dolaziti u Sarajevo, što je već odavno postigao Sarajevo Film Festival, a nedavno i tradicionalni doček Nove godine u Sarajevu.

 

U ime muzičkih izvođača medijima su se obratili frontmeni grupa Crvena jabuka i Regina, Dražen Žerić Žera i Davor Ebner, koji su pozvali sve građane da krajem jula dođu na plato Skenderija. Isto su, preko video poruke, kazali i Momčilo Bajagić Bajaga, Davor Sučić (Zabranjeno Pušenje) i Zvonimir Đukić Đule (Van Gogh).