Zavirite u Muzej Valter brani Sarajevo

Muzej “Valter brani Sarajevo” je filmski muzej posvećen jednom od simbola grada Sarajeva.

 

Prvi filmski muzej u ovom dijelu Evrope otvorit će vrata za prve goste 6. aprila – na Dan grada Sarajeva, a javnost će imati priliku da pogleda prezentaciju i izgled nesvakidašnjeg muzeja čija postavka izaziva veliki interes u BiH, regiji i svijetu. Muzej će imati kulturološku i turističku namjenu, s ciljem da bude ekonomski održiv i da doprinosi razvoju Javnog preduzeća Filmski Centar Sarajevo, čuvanju kulturnog nasljeđa i razvoju turističke ponude Sarajeva i BiH.

 

Muzej je nastao u kreativnoj produkciji JP Filmski Centar Sarajevo i zamišljen kao atraktivan filmsko-scenografski muzej, s eksponatima iz vremena snimanja filma, ali i svim drugim elementima (historiografsko-muzejska dokumentacija, audio i video multimedija, shop sa suvenirima), s pratećim mapiranjem lokacija na kojima se snimao film po kojem nosi naziv, vezanim i za historijsku ličnost Valtera.

 

 

Posebna atrakcija u muzeju bit će likovi reditelja Hajrudina Šibe Krvavca i glavnih likova iz filma realistično urađenih u prirodnoj veličini i u kostimima iz vremena snimanja i filma. U okviru projekta, s predstavnicima turističke industrije planirana je i tura Valter brani Sarajevo. Ovaj projekat je podržala i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

 

 

INFO:

 

Muzej će biti otvoren za posjetitelje u subotu 6.4. u 12:00 sati kada će promotivna cijena karata bit 5 KM.

 

Muzej će raditi svaki radni dan od 9 do 17 sati u probnom periodu, a potom će se produžiti radno vrijeme tokom ljetne sezone.

 

Redovna cijena ulaznice: 10 KM
Jedan put sedmično/Dan otvorenih vrata: 5 KM.
Adresa: Dženetića Čikma 12
Mail: office.fcsarajevo@gmail.com
Tel: 0038733 873 027