Turistička zajednica Kantona Sarajevo na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market ATM 2019

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u okviru aktivnosti promocije turističke ponude Kantona Sarajevo na inostranim tržištima, ove godine po drugi put organizuje samostalno predstavljanje na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market ATM 2019, koji se održava u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, u periodu od 28. aprila do 1. maja 2019. godine.

 

Arabian Travel Market je je vodeći globalni događaj za industriju dolaznih i odlaznih putovanja na Bliskom istoku u posljednjih 25 godina i generira više od 2,5 milijarde dolara u turističkoj industriji. Ove godine na sajmu je prisutno 2.545 izlagača iz 153 zemlje, a očekuje se preko 39.000 uticajnih posjetitelja. Događaj prati preko 920 novinara međunarodnih turističkih medija.

 

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine je pripremila reprezentativan štand rađen po najsavremenijim svjetskim standardima, koji je privukao veliku pažnju posjetitelja, tako da je opšti dojam da je turistička ponuda Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine predstavljena na vrhunskom nivou. Među brojnim drugim atraktivnim destinacijama Sarajevo je, zahvaljujući kvalitetnoj promociji, među top tri destinacije za posjetiti turistima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Veliko je to priznanje za dosadašnji rad Turističke zajednice, ali i podstrek da se nastavi s dosadašnjim aktivnostima.

 

Štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo je posjetio i ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović, s kojim je predsjednik Povjerenstva Nermin Muzur razgovarao o unapređenju saradnje i jednostavnijim procedurama za turiste iz ove zemlje.

 

 

Svoju ponudu veoma profesionalno i na visokom nivou posjetiteljima sajma ove godine prezentuje i šest suizlagača Turističke zajednice Kantona Sarajevo: hoteli Hills i Hollywood, hoteli Europa grupacije, Relax Tours, Bosnia Travel, Balkan Travel Agency i Balkan Travel Services.