Od danas novo radno vrijeme Sarajevske žičare

Photo by Haris Zoranić

Novo radno vrijeme Sarajevske žičare stupilo je na snagu od danas. Tako će radnim danima žičara za posjetitelje raditi od 10 do 18 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 18 sati. Odluku o novom radnom vremenu Sarajevske žičare donijela je Uprava tog preduzeća.

 

 

Trebević se ubraja u top turističke atrakcije Kantona Sarajevo kao i omiljena izletišta lokalaca. Važi za pluća grada, pa Sarajlije ne propuštaju nijednu priliku da ugodne trenutke provedu na 1627 metara visokoj planini. Osim prekrasne prirode, planinskog ambijenta za šetnju, ovdje ćete također pronaći hotele, planinarske domove, zabavni park…, a da bi ste uživali u svemu što ova olimpijska planina nudi, ka njoj se uputite Trebevićkom žičarom koja raspolaže s 33 kabine, a njena polazna stanica nalazi se ulici Hrvatin.

 

Za državljane BiH cijena karte u jednom smjeru iznosi 4 KM, povratna 6 KM, dok strani državljani jednosmjernu kartu plaćaju 15 KM, a povratnu 20 KM. Doplata za bicikl i kućnog ljubimca u jednom smjeru iznosi po 4 KM. Prijevoz za djecu do sedam godina je besplatan.

 

https://www.instagram.com/p/BvZ70MjBCVt/