Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila turističku ponudu na sajmu ITB Berlin

Turistička ponuda Kantona Sarajevo predstavljena je i ove godine na vodećem turističkom sajmu u svijetu – ITB Berlin 2019. Na štandu od 35 m2 turističku ponudu Kantona Sarajevo ali i cijele BiH, pored Turističke zajednice Kantona Sarajevo “Visit Sarajevo” predstavili su i suizlagači – hoteli; Hills&Hollywood, Malak Regency, Grand Neum, Ibis Styles&Tarčin Forest Resort te agencija Akdeniz travel.

 

 

Sarajevo, kao i BiH, zanimljiva je turistička destinacija za brojne zaljubljenike putovanja koji su se na sajmu pokazali veliko interesovanje za našu turističku ponudu. Turistima su privlačne prirodne ljepote naše zemlje, kulturno-historijski spomenici, tradicija, kultura, historija… To potvrđuje i činjenica, da su turisti iz Njemačke, kojih je na sajmu bilo najviše, među prvih deset prema statistici posjeta i noćenja u Kantonu Sarajevo.

 

 

Vodeći međunarodni sajam turizma ITB (Internationale Tourismus-Börse) i ove godine okupio je nacionalne i regionalne turističke organizacije, hotelijere, turoperatore , prijevoznike, portale za online rezervacije i mnoge druge turističke djelatnik. ITB Berlin je ove godine bio usredotočen na održivost okoliša, mobilnost u budućnosti, turizam i zahtjeve kupaca. Na sajmu je učestvovalo više od 180 zemalja, sa 10.000 izlagača, a posjetilo ga je oko 160.000 posjetilaca.