Tigrica Nina stigla u Pionirsku dolinu – U subotu velika zabava

Tigrica Nina je stigla i “Tigromanija u Pionirskoj dolini” može početi. Sedmogodišnja bengalska tigrica Nina novi je stanovnik popularne sarajevske “Pionirske doline”, a u njenu čast za posjetitelje ove zelene oaze, u subotu 23.03.2019. bit će priređena i velika zabava za malu raju, njihove roditelje i sve one koji su Ninin dolazak željno iščekivali.

 

Njen novi dom u sarajevskoj „Pionirskoj dolini“, ograđen staklenim portalima, dočekao ju je spreman, mjesečni karantin uspješno je završen, privikla se na svoj novi tim veterinara i tehničara i spremna je da vrlo brzo postane najomiljenija stanovnica našeg zoološkog vrta. Prve komšije kako i dolikuje su joj njeni “rođaci” iz mačije porodice, odnosno lav i dvije lavice, od kojih će ako je suditi po interesovanju, ali i raskošnoj ljepoti preuzeti titulu najomiljenije i djeci najdraže životinje. Nina je prvi tigar u sarajevskom zoološkom vrtu nakon 27 godina, a stigla je iz poznatog zoološkog vrta iz francuskog Amnevila.

 

Nininim dolaskom, sarajevskim zoološkim vrtom zavladala je prava “tigromanija”, a posebno veselo bit će u prvu ovoproljetnu subotu, već od 11 sati. Zabava dobrodošlice kada će Nina po prvi put “pozdraviti” sarajevsku publiku počinje u 11 sati, a brojni poslovni prijatelji “Pionirske doline” potrudili su se da fešta u Nininu čast bude glamurozna i prepuna brojnih iznenađenja.

 

Već na ulazu mališani će moći svoja lica ukrasiti Nininim bojama, a prateći trag njenih šapa na pločniku do njenog novog doma svakog posjetitelja na brojnim štandovima čekaju pokloni, poslastice, slatkiši, ukrasi, zanimljivosti, radionice…

 

 

Organizatori su se potrudili i da osvojite vrijedne nagrade, djeca crtajući Ninin lik, a zainteresirane tate će moći osvojiti vrijedne nagrade za mame, odnosno za svoj dom. Kakva bi to dječija zabava bila, a da s nje nemate sliku s najzanimljivijim i najdražim likovima iz crtanih filmova ili da ne ponesete balon u obliku najomiljenije životinje iz “Pionirske doline”, kao i uspomenu na najzanimljivije madžioničarske trikove.

 

Pošto je ovo prava sarajevska fešta, ona svakako neće proći bez kafe dobrodošlice, a prvih stotinu posjetitelja čekat će spreman i poslužen ovaj napitak. U funkciji će nakon zimskog sna biti i šareni, zanimljivi rekviziti za dječiju igru i zabavu (vozić, vrteška, autodrom, autići…), a svoja vrata, nakon zimske pauze, otvorit će i ljetna bašta.

 

Zabava „Tigromanija u Pionirskoj dolini“ trajat će sve do 15 sati, a tačno od 12 sati i tigrica Nina u otvorenom dijelu svog prostranog doma „pozdravljat“ će sve svoje goste.