POZIV ZA UČEŠĆE NA II KONFERENCIJI O PROFILU TURISTA KOJI POSJEĆUJU SARAJEVO I BIH

Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje konferencije pod nazivom: “POTREBE, OČEKIVANJA I DOSADAŠNJA ISKUSTVA”, Turistička zajednica Kantona Sarajevo ove godine organizira drugu po redu konferenciju, kako bi upoznali domaće incoming turističke agencije, hotelijere i licencirane vodiče o profilu turista koji posjećuju Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

 

Cilj održavanja konferencije je da inostranim turistima u Kantonu Sarajevo omogućimo što ugodniji boravak, da riješimo probleme sa kojima se susreću, da se prilagodimo različitim kulturološkim zahtjevima i učinimo boravak u Sarajevu i Bosni i Hercegovini što ugodnijim, te da u stranim turistima probudimo želju da nas ponovo posjete i preporuče kao kvalitetnu, zanimljivu i atraktivnu destinaciju.

 

Domaći turistički djelatnici će ovom prilikom imati mogućnost da saznaju više o profilima, potrebama i očekivanjima turista iz sljedećih zemalja:

 

  1. Sjedinjenih Američkih Država
  2. Italije
  3. Velike Britanije
  4. Španije
  5. Katara
  6. Malezije

 

Prezenteri na konferenciji će biti predstavnici ambasada iz prethodno navedenih zemalja. Širenjem liste zemalja u odnosu na prethodnu godinu, osiguravamo kontinuitet dobre prakse, a turistički djelatnici dobijaju nova saznanja o turistima koji nas posjećuju i ulaze spremniji u turističku sezonu.

 

Datum održavanja konferencije: srijeda, 03.04.2018. godine.

 

Mjesto održavanja konferencije: Hotel Bosnia, Kulovića 9, 71000 Sarajevo.

 

Trajanje konferencije: od 09:30 do 14:00 sati.

Zbog ograničenih kapaciteta, molimo Vas da registraciju za prisustvo na konferenciji izvršite putem e-maila info@visitsarajevo.ba