Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu “Bit” u Milanu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesovanje za posjetu Sarajevu, koja bi, tvrde mnogi od njih bila mnogo češća i jednostavnija kada bi bila uvedena direktna avionska linija Milano –  Sarajevo.

 

Italijani spadaju među top deset posjetitelja u Kantonu Sarajevo, pokazuje statistički izvještaj za 2018. godinu. Osim mnogobrojnih turista i turističkih djelatnika, posebna gošća na štandu Turističke zajednice  Kantona Sarajevo bila je Jasna Martinčević, iz konzulata BiH u Milanu.

 

 

Na sajmu je učestvovalo više od dvije hiljade turističkih izlagača, a posjetilo ga je više od 60 000 posjetitelja. Sajmište je smješteno u centru Milana, što omogućuje bolju komunikaciju i jednostavnost pristupa. Pruža mogućnosti B2B susreta, te iz godine u godinu ojačava umrežavanje turističkih djelatnika. Sajam je trajao od 10. do 12. februara.

 

Sajam BIT je jedan od vodećih i najvećih sajmova u svijetu, te najznačajniji i najpoznatiji sajam u Italiji, koji se svake godine održava u Milanu još od 1980. godine. Sajam okuplja menadžere, stručnjake s područja turizma i brižljivo odabrane, ciljane kupce iz različitih geografskih područja i proizvodnih sektora.