U Sarajevu bogat program na otvorenom povodom Dana nezavisnosti BiH

Prvi mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine će prvi  put u Sarajevu svečano biti obilježen na otvorenom, raznolikim dnevnim zabavnim programom namijenjenim našim najmlađim sugrađanima, djeci Sarajeva, ali i svima ostalim raspoloženim za zabavu i druženje u večernjim satima, uz koncert grupe Regina.

 

Na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović, 1. marta od 13:00 do 15:00 sati,  u svečanom dekoru  i u prazničnoj atmosferi, svojim nastupima predškolski i školski horovi, mladi plesači i pjevači, folklorni ansambli, uz recitale i videoprezentacije, zabavljat će sve koji dođu uveličati ovu prvomartovsku svečanu atmosferu. Uz nastupe na pozornici, na Trgu će biti upriličeni i drugi zanimljivi i zabavni sadržaji.

 

S kositimiranim glumcima posjetitelji će moći napraviti zajedničke fotografije u posebno dizajniranim selfi-kornerima, a naše popularne olimpijske maskote – Vučko i Groodvy – dodatno će uveseljavati  posjetitelje.

 

Mališanima će biti zanimljiva druženja s vatrogascima i policajcima na punktovima, gdje će za njih biti postavljena ova namjenska vozila. Uz osvježenje, dijelit će se i zastavice, baloni i slatkiši.

 

Na istom lokalitetu, publika će u večernjim satima uživati u muzičkim nastupima benda GONZO, od 19:00 do 20:00 sati, te grupe REGINA u terminu od 20:00 do 21:30 sati.

 

Televizija Sarajevo će direktno prenositi dnevnu svečanost, a organizatori i domaćini, Vlada Kantona Sarajevo i Bosanski kulturni centar pozivaju sve sugrađane, pogotovo mališane i njihove roditelje, da dođu i budu dio ovog druženja i praznične zabave.