Počela gradnja prvog informativnog centra Turističke zajednice Kantona Sarajevo na Baščaršiji

Turistička zajednica Kantona Sarajevo počela je s izgradnjom modernog informativnog centra za turiste, koji će biti smješten na Baščaršiji u ulici Ćurčiluk mali. Radovi su u toku, a prema planu gradnje, informativni centar bi trebao biti završen u martu, te na proljeće početi s radom.

 

– Radi se o informativnom centru čiju gradnju finansira Turistička zajednica Kantona Sarajevo i to će biti prvi informativni centar u našem vlasništvu, kazao je Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

Pokrenuo sam inicijativu gradnje jer smatram da je neopodhno da turisti, kojih je sve više, moraju imati bolje uslove informisanja. Centar je smješten na Baščaršiji gdje je zabilježen najveći protok turista – dodao je Hubijar.

 

 

– Nakon izgradnje informativnog centra na Baščaršiji, početkom proljeća treba početi gradnja drugog informativnog centra, na Bjelašnici.  Turistička zajednica Kantona Sarajevo planira graditi turističke informativne centre i na području općina Ilidža i Novi Grad, potvrdio je Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.