Od proljeća novi sadržaji u Centru Safet Zajko – Adrenalin park, nova sportska i dječija igrališta

Kompleks Centra „Safet Zajko“ uskoro će biti obogaćen novim sadržajima. U toku su radovi na izgradnji adrenalin parka, u čijim će sadržajima građani moći uživati od proljeća ove godine, kada bi adrenalin park trebao biti stavljen u funkciju.

 

Uz tornjeve na kojima se nalaze alpinističke stjene, ljubiteljima adrenalin sportova na raspolaganju će biti i devet vazdušnih atrakcija sa različitim preprekama. Prepreke su postavljene tako da postojeća stabla povezuju sa dva tornja, a u narednom periodu bit će izgrađen i zip- line, žica za spuštanje.

 

Osim toga, iz općinskog budžeta su izdvojena i sredstva za izgradnju sportskog terena sa umjetnom travom i tribinama, koji će biti ograđen i osvijetljen kako bi se mogao koristiti i u večernjim satima, kao i za obnovu objekta u kojem će biti izgrađene svlačionice za korisnike sportskih terena. Pokrenuta je procedura odabira izvođača radova tako da bi radovi trebali početi s početka građevinske sezone.

 

 

Fudbalsko igralište projektovano je u skladu sa kriterijima za dječiji uzrast do 13 godina, a bit će podijeljeno na tri manja terena namijenjena za mali fudbal, te se po potrebi može pregraditi zaštitnom zavjesom i koristiti kao više manjih terena za mali fudbal.

 

Centar „Safet Zajko“ smješten je u središtu Novog Grada, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. Park sadrži atletsku stazu, fudbalski teren sa vještačkom travom, teren za skok udalj, košarkaški teren, dječija igrališta, teren za odbojku na pijesku, teniska igrališta, šadrvane i klupe za odmor, te druge sadržaje.